KV Mechelen haalt Lokeren terug van zijn wolk

Steurbaut Kersten
| 17 reacties

KV Mechelen blijft op koers voor een Europees ticket. Geel-rood nam in een goede tweede helft makkelijk afstand van Sporting Lokeren en wordt na een 3-1-zege alleen leider in groep A van play-off 2 met het maximum van de punten.

De eerste helft leverde weinig spektakel op. KV Mechelen eiste het leer op, maar deed er veel te weinig mee. De beste kans voor de thuisploeg kwam er dan ook na een stilstaande fase: een vrije trap van Tom Soetaers streelde het zijnet. Julien Gorius raakte in een dubbele poging net voor rust niet voorbij Stefan Deloose.

Mager beestje voor rust

Lokeren dook slechts sporadisch op voor het doel van Wouter Biebauw, maar was veel gevaarlijker. Bijna iedere keer werd de West-Vlaamse doelman aan het werk gezet. Twee keer via Ivan Leko. Biebauw besliste het pleit telkens in zijn voordeel met het betere vuistenwerk. Benjamin Mokulu had moeten scoren, maar toonde zich in een één-tegen-één-situatie niet koelbloedig genoeg.

Een schitterend doelpunt van Soetaers net na de pauze was de aankondiging voor een veel aangenamer tweede bedrijf. De middenvelder nam een voorzet van Aloys Nong heerlijk op de slof en knalde het leer via de vingertoppen van Stefan Deloose recht in de kruising: 1-0.

Lokeren reageerde bijna met een even mooie treffer, maar de poging van Veldin Muharemovic strandde op de dwarsligger. Pech voor de Waaslanders. KV Mechelen nam de wedstrijd dan in handen en liep verdiend verder uit. Al had Joachim Mununga twee pogingen nodig om Deloose te verschalken. Julien Gorius zorgde voor de schitterende voorbereiding van het doelpunt.

Eerredder

De bezoekers slaagden er niet meer in om een vuist te maken. Gorius maakte er in de slotfase, ondanks Lokers protest, nog 3-0 van. De eerredder van Killian Overmeire was niet meer dan een voetnoot. (AN)