Negen Kortrijkzanen houden de punten thuis

Fabian Morren
| 72 reacties

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Zulte Waregem blijft maar verliezen in de play-off 1. De ploeg van Francky Dury ging met 2-0 de boot in bij KV Kortrijk. Scheidsrechter Stéphane Breda eiste een hoofdrol op.

Kortrijk scoorde in de aanvangsfase beter op punten dan een mak Zulte Waregem. Het eerste halfuur werd echter vooral gekruid door scheidsrechter Stephane Breda. Die deelde immers twee rode kaarten uit. Eerst gaf hij onterecht rood aan Ibou na een licht duwtje op Jérémy Taravel, die maar wat graag tegen de grond ging.

Breda leek zijn fout te beseffen en gaf Kevin Roelandts in twee minuten tijd twee gele kaarten. Al moet het gezegd dat de overtreding bij de tweede gele kaart niet echt slim was van de Zulte Waregem-middenvelder. Aan het spelbeeld veranderde weinig. Kortrijk zorgde voor het meeste gevaar langs Christian Benteke en Davy De Beule. Die laatste zag een poging van de lijn gekeerd worden door Ludwig Van Nieuwenhuyze.

Ook na de rust bleef het niveau laag. Pas in het slotkwartier viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Niet toevallig voor de thuisploeg. Benteke profiteerde van een foutje van Taravel en maakte er 1-0 van. Wat later werd ook Nebosja Pavlovic nog uitgesloten, omdat hij Breda een duw gaf. Toch verhinderde dat Benteke niet om in blessuretijd op counter nog een tweede tegen de netten te duwen. Dankzij deze zege blijft Kortrijk in de race voor de vierde plaats. (AN)