Condooms met weerhaken tegen verkrachters op WK

Ward Callens
| 0 reacties
Condooms met weerhaken tegen verkrachters op WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Zuid-Afrika worden op grote schaal condooms met weerhaken verspreid. Zo’n 30.000 Zuid-Afrikaanse vrouwen krijgen een zogenaamd antiverkrachtingscondoom, bedoeld om de verwachte golf van verkrachtingen tijdens het WK tegen te gaan.

Het was de Zuid-Afrikaanse arts Sonnet Ehlers die het pijnlijke voorbehoedsmiddel ontwikkelde nadat ze een verkrachte vrouw had geholpen, weet HLN. Het condoom kreeg de naam ‘Rape-aXe’ en dient bij vrouwen zelf te worden ingebracht. Tijdens het WK zullen de condooms gratis verspreid worden. Na ’s werelds grootste voetbaltoernooi zullen ze voor twee dollar per stuk te koop worden aangeboden.

De weerhaakjes aan het rubbertje blijven bij een verkrachting aan de penis van de dader zitten. Er komt daarbij geen bloed vrij, wat vrij belangrijk is om besmettingen tegen te gaan. De verkrachter kan het condoom niet van zijn penis verwijderen zonder hulp van de dokter.

Critici staan echter sceptisch tegenover de uitvinding. De verkrachting vindt immers toch plaats en de verkrachter zou wel eens gewelddadiger kunnen worden als hij met de ‘Rape-aXe’ geconfronteerd wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties