Koster: "Anderlecht verdient de titel"

Kristof Blomme
| 56 reacties
Koster: "Anderlecht verdient de titel"
Foto: © SC

Een dag voor de topper van zondag had Het Laatste Nieuws een gesprek met Clubtrainer Adrie Koster. De Nederlander vindt dat zijn ploeg vooral de leepheid van Anderlecht mist.

Club Brugge telt al elf eenheden minder dan Anderlecht. Tijdens de reguliere competitie waren er dat al twaalf, na de halvering van de punten liep paars-wit er nog eens vijf uit. Dat Anderlecht de verdiende kampioen zal zijn, daar kan niemand omheen, ook Adrie Koster niet. Maar wat heeft Anderlecht dan zoveel meer dan Club Brugge? "Voetbaltechnisch vind ik het verschil niet zo groot, maar ze zijn zoveel leper. We komen tactisch één en ander tekort: weten wat in een wedstrijd wordt gevraagd, proeven waar de mogelijkheden liggen en op de juiste momenten toeslaan. Neem het doelpunt van AA Gent, Vadis maakt een beoordelingsfout op het middenveld, Hoefkens stapt uit, terwijl Donk en Alcaraz naar binnen knijpen, in plaats van hun zone af te schermen. Dat is wat ik bedoel: in de 90e minuut een juiste beslissing kunnen nemen. Ik denk soms ook 'wees eens wat feller, mondiger', Anderlecht staat daarin verder."

Voor komend seizoen hoeft er voor de Nederlander niet veel bij te komen. De rechtsachterpositie is ook voor hem prioriteit, verder mist hij leiderschap en voetballend vermogen van achteruit bij dit Club Brugge. "Elke verdediger die Club komt versterken moet over voetballende kwaliteiten beschikken. Hier trainen we regelmatig op, twee backs die diep doorschuiven en centrale verdedigers die wijd gaan staan. Het komt er nog te weinig uit in de wedstrijden. Ik had graag meer mannen als Hoefkens: één van de weinigen die de dingen doorziet. Vadis kan groeien in die rol, in balbezit geeft hij de ploeg goede impulsen, bij balverlies kan hij nog stappen zetten, zowel inzake eigen rendement als coaching. Als ik meer coaching vraag is ook Donk één van de jongens waar ik naar kijk. Hij heeft enorme kwaliteiten: groot, sterk, snel, maar hij moet attenter worden."

Ook voor Vargas ziet Koster een belangrijke rol weggelegd. Met de Venezolaan speelde Club het beste voetbal, alleen viel de frêle middenvelder opnieuw van de ene kwaal in de andere. "We konden lange tijd niet over Vargas beschikken. Met hem speelde Club zijn beste voetbal. We kunnen zonder, maar hij wat toch heel belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties