Ruiz: "Misschien zijn er wel topteams geïnteresseerd"

Ruiz: "Misschien zijn er wel topteams geïnteresseerd"
Foto: © SC

Twente was dit seizoen in grote mate afhankelijk van Bryan Ruiz. De Costa Ricaan scoorde 24 van de 63 goals van de Tukkers. Hij mag zich dan ook terecht op de borst slaan.

"Dit is bijna even goed als vader worden", lachte de aanvaller na de wedstrijd tegen NAC. "In Costa Rica ben ik al eens kampioen geweest, maar nu ben ik de eerste Costa Ricaan die kampioen wordt in West-Europa. Heel mijn land volgt mij."

In Nederland werd Ruiz nog beter dan in België. "Ik had mijn beste seizoen tot nu toe", vervolgde hij in HNB. "Al die goals zijn teamwork. Iedereen verklaarde me gek toen ik deze zomer voor Twente koos, maar ik wist dat dit team ambitie had. Het verschil tussen Gent en Twente is dat je met Twente kampioen wordt. Simpel."

En wat brengt de toekomst? "Ik wil nu eerst vieren in Nederland en Costa Rica. Ik wil CL spelen met Twente, maar misschien zijn er andere topteams geïnteresseerd."

Voorzitter Musterman was heel lovend over Ruiz. "Ruiz is elke cent waard, zijn kwaliteiten passen perfect bij de speelstijl van Twente. Natuurlijk willen we hem graag houden. Hij is nu echter onze chauffeur en wij zitten helemaal achteraan in de bus. Als Ruiz links gaat, moeten wij volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties