Kortrijk kan Anderlecht amper verontrusten

Bram Coenen
| 31 reacties
Kortrijk kan Anderlecht amper verontrusten
Foto: © SC

Op de voorlaatste speeldag van de play-offs is Anderlecht met 1-3 gaan winnen op Kortrijk. De Brusselaars sloegen toe in de eerste helft en consolideerden hun voorsprong in de tweede helft. Kortrijk blijft vijfde in de stand en kan STVV niet meer inhalen.

Bij landskampioen Anderlecht kwam Lucas Marecek voor de tweede opeenvolgende keer aan de aftrap. Ook Victor Bernardez mocht starten en Davy Schollen stond opnieuw in doel. Bij Kortrijk kon afscheidnemend coach Georges Leekens beroep doen op zijn sterkste elftal.

Anderlecht kwam fel uit de kleedkamers en dreigde meteen. Schoten van Guillaume Gillet, Lucas Biglia en Marecek vlogen echter buiten het kader. De eerste echt grote kans was er na zes minuten. Gillet ontdeed zich knap van Laurent Ciman en bracht de bal tot bij Mbark Boussoufa. De Ebbenhouten Schoen knalde echter onbegrijpelijk op de paal. Kortrijk herstelde nadien het evenwicht en kon ook eens dreigen langs Wouter Vrancken. Schollen toonde zich echter alert.

Net wanneer Kortrijk het spel leek over te nemen, sloeg Anderlecht toe. Boussoufa verstuurde een heerlijke doorsteekpass op Jelle Van Damme. Die aarzelde niet en schoof de bal in de verste hoek voorbij Glenn Verbauwhede. Matias Suarez liet daarna nog de kans op de 0-2 liggen, maar vlak voor rust was het toch prijs voor de bezoekers. Thomas Chatelle na de bal knap mee en stuurde op links Boussoufa diep. De Marokkaan verschalkte Verbauwhede in de verste hoek: 0-2.

Ook in de tweede helft waren de eerste kansen voor Anderlecht. Het vizier van Suarez stond echter niet scherp afgesteld. En dan viel uit het niets de 1-2. Ibou stuurde Christian Benteke diep en die twijfelde niet en schoof de bal onder Schollen in doel. Kortrijk was gelanceerd en Ciman schoot maar nipt over de kruising.

Nadien verwaterde de match en waren er enkel nog kleine kansen te noteren voor Suarez en Davy De Beule. Kortrijk slaagde er niet echt meer in om er een slotoffensief uit te persen en moest in de slotfase nog de 1-3 slikken. De ingevallen Ziguy Badibanga werd knap diepgestuurd door Suarez, de jongeling aarzelde niet en verschalkte Verbauwhede. Match gespeeld, al werd Badibanga nog de anti-held door tweemaal geel en dus rood te pakken na twee dwaze ingrepen op Ciman.

Anderlecht knoopt, na het gelijkspel vorige week tegen Zulte Waregem, dus weer aan met de zege. Kortrijk blijft op een vijfde plaats staan en kan STVV niet meer bijhalen op plek vier. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties