Nürnberg verwerft goede uitgangspositie

Nürnberg en Augsburg maken onder elkaar uit wie volgend seizoen in de Bundesliga actief is. Nürnberg won de heenwedstrijd met 1-0.

Nürnberg, dat als zestiende eindigde in de Bundesliga en Augsburg, de derde uit de tweede Bundesliga, maken in twee duels uit wie komend seizoen in de Duitse hoogste klasse mag voetballen. De eerste twee kansen van de match waren voor de bezoekers. Eerst trapte Baier net naast, even later kwam topschutter Thurk tekort.

Nadien nam Nürnberg het heft in handen, met Bunjaku in de hoofdrol. Zijn eerste poging werd afgeblokt, terwijl hij nog voor de pauze helemaal vrijstaand mocht inkoppen. De Zwitser besloot over. Halfweg de tweede helft mocht de aanvaller een strafschop trappen. Doelman Jentzsch hield de netten ook nu schoon. Vijf minuten voor affluiten was het dan toch raak voor de thuisploeg via een kopbal van Baier. Zondag staat het beslissende duel in Augsburg op het programma.