Media-oorlog tussen Janko en trainer Stevens

Kristof Blomme
| 1 reacties
Media-oorlog tussen Janko en trainer Stevens
Foto: © SC

Red Bull Salzburg pakte op de slotdag de Oostenrijkse titel, maar toch is niet alles 'peis en vree' bij de Oostenrijkse topclub. Zo haalde aanvaller Marc Janko hard uit naar trainer Huub Stevens.

Twee seizoenen geleden trof aanvaller Marc Janko maar liefst 39 keer raak in 34 wedstrijden onder Co Adriaanse. Dit seizoen was de spits goed voor achttien treffers. Volgens de 26-jarige voorspeler wordt hij gezocht door trainer Huub Stevens. "Het is moeilijk als je enkel met negativiteit wordt geconfronteerd. Wanneer hij me met de grond gelijkmaakt verpakt Stevens dat als wil hij spelers beter maken. Mijn ploegmaats begrijpen ook niet waarom hij altijd mij moet hebben", aldus Janko.

Hij geeft ook een aantal voorbeelden over de relatie met zijn trainer. "De familie van mijn beste vriend vroeg me een tekst voor te lezen op zijn begrafenis. Toen ik dat vertelde aan Stevens antwoordde hij dat ik de ploeg in de steek liet. Toen ik tegen Austria Wien een strafschop miste verweet hij me dat het mijn schuld was indien we de titel zouden missen."

Janko is graag bij Salzburg, maar hij weet niet of hij onder die omstandigheden nog bij de club wil blijven. "Ik ga er tijdens mijn vakantie nog eens goed over nadenken. Het gaat me niet om het sportieve, maar wel over het intermenselijke."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties