Vanoppen deel 2: "Het nieuwe stadion moet volledig van ons worden"

Vanoppen deel 2: "Het nieuwe stadion moet volledig van ons worden"
Foto: © SC

Patrick Vanoppen, projectontwikkelaar en directielid van Germinal Beerschot, heeft zo zijn bedenkingen over wat er allemaal gaande is bij Germinal Beerschot. Aan Voetbalkrant.com gaf hij ongezouten zijn mening. Vandaag: "De stadion-kwestie'.

Het nieuwe stadion dat in Antwerpen gebouwd zou worden als België en Nederland het WK organiseren is nog zo'n heikel punt. "Onze club had Patrick Janssens een brief overgemaakt waarin stond dat wij akkoord gingen met het delen van het stadion als er aan een aantal voorwaarden werd voldaan. Janssens verklaarde zich akkoord om op basis van deze brief te onderhandelen."

"Van RAFC had Janssens carte blanche gekregen, daar het nieuwe stadion hun enige reddingsboei is. De persvoorlichter van Janssens heeft doelbewust een andere perceptie van ons standpunt willen creëren. Dit is dan ook door de pers overgenomen, waardoor er heel veel ongerustheid onstond bij onze achterban."

Volledige eigendom

Het nieuwe stadion heeft reeds voldoende commotie met zich meegebracht. De Germinal Beerschot-aanhang ziet het absoluut niet zitten om een stadion met aartsrivaal Antwerp te delen. "De absolute voorwaarde om aan dat nieuwe stadion te beginnen is dat het onze eigendom zou zijn of 100% geëxploiteerd door ons zou worden", aldus de geldschieter.

"We moeten zorgen dat de club er beter van wordt. Andere organisaties mogen het stadion wel afhuren. Ja, ook Antwerp, maar ook zij zullen moeten betalen. Wij moeten er echter beter van worden. We moeten leren dat de rede het in sommige gevallen moet halen van de emotie."

Dikkenekkerij

"Die emotie is trouwens een groot probleem in Antwerpen. Er wordt veel gebruld, maar men werkt te weinig. Er is te veel 'dikkenekkerij'! Ik combineer liever het harde roepen met oorlogsdaden."

Vanoppen en co gaven ook een duidelijk signaal door te breken met Jos Daerden. "We beslisten om niet door te gaan met Daerden. Voor het eerst in de geschiedenis van deze club hebben we nu een profiel opgemaakt van onze toekomstige trainer. Hij moet discipline en structuur brengen. Dat profiel is belangrijker dan de prijs van de trainer."

Lees ook de andere delen:

http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2010-05-21/exclusief-deel-1-vanoppen-liever-geen-derby-gespeeld

http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2010-05-23/deel-3-vanoppen-nog-een-jaar-uitzweten-en-dan-verder-bouwen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties