Cercle-voorzitter: "Dit moet stoppen"

Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Cercle-voorzitter: "Dit moet stoppen"
Foto: © SC

Cercle Brugge verloor onlangs zijn coach Glen De Boeck aan Germinal Beerschot. Voorzitter Frans Schotte reageert: "Het moet stoppen, de ethiek is helemaal zoek."

Advocaat, De Boeck, Maes, Leekens, Preud'Homme, al deze trainers werden bij een club losgeweekt. "Er heerst een gebrek aan deontologie en ethiek", zegt Cercle-voorzitter Schotte in HBvL.

"Het begrip waarden stelt nog weinig voor. Zelfs in de bedrijfswereld heb ik dit zelden meegemaakt. Alle waarden worden met de voeten getreden. De Boeck had hier pas zes weken geleden bijgetekend en nu wou hij alweer weg. Waar gaan we naartoe als we elkaar niet meer kunnen vertrouwen?"

"Ik vrees dat deze handelswijze binnenkort algemeen aanvaard wordt. In mijn negen jaar als voorzitter heb ik nog nooit een trainer afgepakt van een andere vereniging en dat zal Cercle ook nu niet doen. Wij zijn het beste bewijs dat je zo ook succes kan boeken."

AA Gent, Cercle, Charleroi, KV Mechelen, Eupen, Standard en KV Kortrijk zijn zeven eersteklassers die op dit moment geen trainer voor volgend seizoen hebben. We zijn benieuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties