Frankrijk gelijk, Chili wint

Kristof Blomme
| 2 reacties

Frankrijk is in een oefenmatch niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Tunesië. Chili nam nipt de maat van Noord-Ierland.

Frankrijk heeft geen geweldige beurt gemaakt in een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika. Tegen Tunesië kwamen de troepen van Domenech al snel op achterstand. Issam Jemaa tekende voor de treffer. De Noord-Afrikanen verdedigden goed, waardoor het de rust kon ingaan met die kleine voorsprong. Na een kwartier in de tweede helft kwamen Les Bleus dan toch langszij via William Gallas. Winst zat er echter niet meer in voor de Fransen.

Chili bleek dan weer nipt te sterk voor Noord-Ierland. Na een halfuur voetballen bracht Paredes de Zuid-Amerikanen op voorsprong. Gescoord werd er nadien niet meer.