Mexico: Los Tricolores

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mexico: Los Tricolores
Foto: © SC

Mexico is in groep A ingedeeld samen met gastland Zuid-Afrika, Frankrijk en Uruguay. De 37-jarige Blanco (foto) is er nog steeds bij.

Oppervlakte: 1,95 miljoen km² 

Inwoners: 111 miljoen

Hoofdstad: Mexico City

Bijnaam: Los Tricolores

Palmares: 14de WK-deelname, kwartfinalist WK in 1970 en 1986 telkens in eigen land; 11x kampioen van Midden- en Noord-Amerika; 2x finalist Copa America; winnaar Confederations Cup 1999

Coach: Javier Aguirre (Mex)

Sterspeler: Cuauhtemoc Blanco (Veracruz), Javier Hernandez (Guadelajara)

Weg naar het WK: 2de in finalegroep na VS en voor Honduras en Costa Rica

Prono: out in eerste ronde

Info: Mexico begon de weg naar het WK 2010 nog onder Sven-Goran Eriksson, bondscoach van Ivoorkust. Hij werd echter ontslagen wegens de tegenvallende resultaten. Mexico is voor de vijfde keer op rij gekwalificeerd voor de wereldbeker. De Mexicanen bleven 12 keer op rij ongeslagen onder coach Aguirre vooraleer ze onlangs verloren in een vriendschappelijke partij tegen Colombia (2-1), waarin ze alleen spelers gebruikten uit de lokale competitie.

De voorbije drie coaches gebruikten in totaal meer dan zestig spelers, maar uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht. Mexico plaatste zich voor het WK en hoopt daarin net als de vier voorgaande WK’s minstens door te stoten tot de 8ste finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties