Alle clubs uit Bundesliga leveren WK-international

Alle clubs uit Bundesliga leveren WK-international
Foto: © SC

Voetbalkrant.com bestudeerde voor u de 32 selecties op het WK en kwam tot een leuke conclusie: alle 18 clubs uit de Bundesliga van het voorbije seizoen leveren minstens één international op het WK.

De Bundesliga scoort daarmee als enige competitie 100%. Zelfs degradanten Hertha BSC en Bochum hebben internationals. Bayern is het best vertegenwoordigd met 11 spelers, FSV Mainz telt één speler op het WK.

19 van de 20 clubs uit de Premier League zijn ook aanwezig op het WK, behalve Burnley niet. De Serie A scoort 18 op 20, Livorno en Parma ontbreken. De Spaanse Primera Division haalt 17 op 20. Tenerife, Gijon en Osasuna hebben geen internationals op het WK.

Opvallend is dat er slechts 6 spelers uit de Braziliaanse en 11 uit de Argentijnse competitie op het het WK aanwezig zijn, terwijl deze landen toch gelden als grote favorieten. De meeste van hun spelers komen dus uit het buitenland.

Kroatië is op dit WK totaal afwezig. Het land kon zich niet plaatsen en er is ook geen enkele speler uit de Kroatische competitie geselecteerd in een WK-kern. Cyprus is bijvoorbeeld niet op het WK aanwezig, maar heeft wel één speler uit hun competitie op het WK, ook China, de Ver. Arabische Emiraten, Qatar, Saoedi-Arabië, Colombia, Ecuador en Israël zijn niet op het WK, maar hebben wel minstens één speler uit hun competitie op de wereldbeker.

Een topclub als Shaktar Donetsk heeft geen enkele international op het WK, toch wel opmerkelijk. Ook PSG, de Turkse kampioen Bursaspor, de Weense clubs Austria en Rapid en de Zuid-Amerikaanse toppers River Plate, Palmeiras, Gremio en Vasco da Gama hebben géén internationals.

Panathinaïkos heeft het meeste internationals bij één land: 8 bij Griekenland. Bayern heeft er 7 bij Duitsland, net als Barcelona er 7 bij Spanje heeft. Dan volgen April 25 met 6 spelers bij Noord-Korea, Olimpia met 6 bij Honduras en Juventus met 6 bij Italië.

Wellington Phoenix heeft 5 internationals bij Nieuw-Zeeland, Motagua 5 bij Honduras, Amrokgang 5 bij Noord-Korea, Chivas de Guadelajara 5 bij Mexico en ook Real Madrid 5 bij Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties