Algerije: de Woestijnkrijgers

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Algerije: de Woestijnkrijgers
Foto: © SC

Algerije is in groep C ingedeeld met Engeland, Slovenië en de Verenigde Staten. Guedioura (foto), ex-Charleroi, zit bij de 23 namen.

Oppervlakte: 2,3 miljoen km² 

Inwoners: 34,1 miljoen

Hoofdstad: Algiers

Bijnaam: De Woestijnkrijgers of Woestijnvossen

Palmares: 3de WK-deelname, Afrikaans kampioen 1990

Coach: Rabah Saadane (Alg)

Belgische link: Adlène Guedioura (Wolverhampton, ex-Charleroi)

Sterspeler: Madjid Bougherra (Glasgow Rangers)

Weg naar het WK: gelijke punten en doelsaldo met aartsrivaal Egypte in de groep, daarna testmatch tegen Egypte in Soedan: 1-0 winst

Prono: out in eerste ronde

Info: Van Mexico 1986 is het geleden dat Algerije nog eens aanwezig was op een wereldkampioenschap. Hun kwalificatie was een echte thriller. Op de slotdag van de groepsfase verloor Algerije met 2-0 bij Egypte, met een goal in de 95ste minuut, waardoor Egypte een testmatch afdwong. Iedereen zag Egypte al op het WK met het mentale voordeel, maar op neutraal terrein in Soedan beten de Algerijnen van zich af en wonnen met 1-0. Maar liefst 15.000 soldaten waren aanwezig in en rond het stadion.

De Algerijnen zijn voetbalgek en zeer enthousiast over de kwalificatie. Op de recente Africa Cup eindigde het land vierde na een moeizame start. In een groep met Engeland, VS en Slovenië liggen er zeker kansen voor de Woestijnkrijgers, maar dan zullen ze wel de nodige discipline en organisatie aan de dag moeten leggen.

Over Algerije verscheen eerder ook een special in de reeks "ontdek".  Klik op de link hieronder om deze uitgave nog eens na te lezen.

http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2010-01-01/algerije-nog-steeds-woedend-op-duitsers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties