Weggestuurde Anelka: "Dat heb ik niet gezegd"

Bram Coenen
| 15 reacties
Weggestuurde Anelka: "Dat heb ik niet gezegd"
Foto: © SC

Nicolas Anelka werd vandaag door de Franse bond naar huis gestuurd vanwege zijn denigrerende commentaren richting bondscoach Raymond Domenech. De spits bij nu van zich af.

Anelka had volgens de Franse sportkrant L'Equipe zijn coach 'Va te faire enculer, sale fils de pute' (flikker op, vuile hoerenzoon) toegeroepen. De aanvaller van het Engelse Chelsea legt zich neer bij zijn verwijdering uit de Franse kern, maar ontkent die woorden te hebben gebruikt.

"Ik wil toch benadrukken dat de woorden die in de pers verschenen zijn niet de mijne zijn. Ik erken dat ik een zware discussie met de bondscoach heb gehad, maar die speelde zich in de kleedkamer af en bovendien ging het tussen mij en de coach. Dat had nooit de kleedkamer mogen verlaten. Ik weet niet wie er baat bij heeft om dit de wereld in te sturen, maar het zal zeker de Franse selectie niet ten goede komen", aldus de aanvaller in een gesprek met France-soir.

"Het is nooit mijn bedoeling geweest om de Franse nationale ploeg te destabiliseren. Ik aanvaard mijn verwijdering en ik wens hen veel succes toe voor de wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Ik heb veel respect voor de Franse ploeg en mijn ploegmaats. De hele ploeg staat dinsdag voor een grote uitdaging tegen Zuid-Afrika. Misschien kunnen ze zich zelfs nog kwalificeren. Mede daarom wil ik geen verdere verklaringen afleggen", besloot Anelka.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties