Fruitwinkels plukken de vruchten op Keizer Karel Cup

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Fruitwinkels plukken de vruchten op Keizer Karel Cup
Foto: © SC

De Keizer Karel Cup kan terugblikken op een geslaagde veertiende editie. Op de zonovergoten site van de Blaarmeersen toonde 't Passeniertje zich tot de verdiende eindwinnaar. "En volgend jaar komen er synthetische grasmatten."

Met een finale tussen topfavorieten ’t Passeniertje en Graphic Style-Dunilux kreeg de Keizer Karel Cup een gedroomde finale. Een ploeg met spelers uit eerste nationale van het minivoetbal tegen recordhouder Nico Dubois.



Belangrijkste moment

Er kwam echter geen zevende eindzege voor Dubois en de zijnen. ’t Passeniertje, een samentrekking van de fruitwinkels ’t Fruiteniertje en Passiefruit, toonde zich veel te sterk en velde het verdict met zware 5-1-cijfers. “Een verdiende zege”, vindt Dubois. “Ze hebben het goed uitgespeeld. Volgend jaar een nieuwe kans? We zullen zien, we worden dan weer een jaartje ouder hé.”

Dubois moet nu Jurgen Standaert en Thierry Simons aan zijn zijde dulden met zes zeges. “Het is altijd leuk om zo’n tornooi te winnen”, zegt Standaert, die vorig seizoen 108 doelpunten maakte in 22 competitiewedstrijden. Nooit deed een topschutter beter in het Belgische minivoetbal. “Iedere minivoetballer kijkt uit naar de Keizer Karel Cup. Het is het belangrijkste moment in het tussenseizoen. Alleen jammer dat er op zo’n slechte velden moet gespeeld worden.”

Maar daar komt volgend jaar verandering in. Met de aanleg van synthetische grasmatten moet het niveau van de Keizer Karel Cup volgend jaar de hoogte in. En voor de jubileumeditie van het tornooi, de KKC bestaat dan vijftien jaar, heeft de organisatie nog iets extra's in petto.

“We willen nog internationaler gaan”, zegt organisator Michel Francken. “Het idee leeft om de Hongaarse nationale ploeg, een land waar het niveau ook heel hoog ligt, naar hier te halen. En misschien komt er een internationale competitie."

 

Rock Werchter

“We willen ook de naam van ‘het Rock Werchter onder de voetbaltornooien’ terug waarmaken. Zo komt er al zeker een Free Podium. De combinatie muziek en voetbal moet meer naar voorkomen en het festivalgegeven onderstrepen. We willen ook iets brengen voor mensen die niet komen voetballen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties