D'Hooghe pleit voor gebruik videobeelden

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
D'Hooghe pleit voor gebruik videobeelden
Foto: © SC

Ex-Club Brugge-voorzitter en FIFA-bestuurder Michel D'Hooghe pleit voor het gebruik van videobeelden tijdens de wedstrijd. Volgens D'Hooghe moet de FIFA zich zo snel mogelijk opnieuw over het thema buigen.

"Voor mij is het heel duidelijk", vertelt D'Hooghe, lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, in een interview in De Standaard. "Ik denk dat we na het WK zo snel mogelijk dit thema op de agenda van de International Board moeten brengen. Op de laatste bijeenkomst was afgesproken dat videobeelden niet gebruikt zouden worden en dat we dat thema de komende jaren ook niet meer zouden bespreken. Maar ik vrees dat het nu niet anders zal kunnen. We kunnen de technologie niet blijven negeren."

"Ikzelf ben altijd een voorstander geweest van het aanwenden van videobeelden voor cruciale spelsituaties. Niet om te beoordelen of er op het middenveld een fout is gemaakt, wel om na te gaan of een bal al dan niet over de doellijn is gegaan. En ook in buitenspelsituaties. Videobeelden zijn er niet om de scheidsrechters terecht te wijzen, maar om ze te helpen. Zo moeten we ons afvragen of de taak van een lijnrechter niet te zwaar is geworden. De befaamde driehoekskijk, waarbij een lijnrechter tegelijk moet zien wanneer de bal vertrekt en of er een speler buitenspel staat, is eigenlijk onmogelijk. Studies hebben aangetoond dat er altijd enkele tienden van een seconde verstrijken. En in het voetbal van vandaag gaat het net om die tienden."

FIFA-voorzitter Sepp Blatter kondigde in ieder geval al aan dat de FIFA video-arbitrage opnieuw zal onderzoeken.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties