Broos: "In geen enkel ander land mag Bob Peeters in de hoogste klasse trainen"

Manuel Gonzalez
| 47 reacties
Broos: "In geen enkel ander land mag Bob Peeters in de hoogste klasse trainen"
Foto: © SC

Hugo Broos doet zijn beklag over het feit dat Bob Peeters bij Cercle Brugge aan de slag kan zonder de juiste diploma's.

De ex-trainer van onder andere Anderlecht, Genk en Trabzonspor doet die uitspraken in Sport/VM. "Dat Bob Peeters in de eerste klasse kan trainen zonder dat hij een diploma heeft, dat zijn dingen die aangepakt moeten worden."

"Dat Cercle nu al twee keer iemand neemt zonder diploma en dat verdoezelt door daar iemand naast te zetten die wel een diploma heeft. Dat kan in geen enkel ander land behalve in België. De eerste vraag die ik in Griekenland, Turkije en zelfs Iran kreeg was: laat uw diploma eens zien."

"Ik voel me niet beter dan Bob Peeters, maar het gaat om het principe. Als je dat in het buitenland moet hebben, waarom dan hier niet? Je denkt toch niet dat Marco Van Basten direct hoofdtrainer was bij Ajax. Hij heeft ook bij de jeugd gewerkt, tot hij zijn papieren had."

"Twee weken geleden zei een Cercle-fan dat hij mij bij hun verwacht had. Maar wij kunnen jou niet betalen, voegde hij er nog aan toe. Hoe weet die dat? En hoe weet Cercle dat? Dat verhaal leeft, maar niemand heeft me gevraagd wat ik wilde verdienen."

"Als ik voor het geld had gekozen was ik zeker naar Iran gegaan. Maar als je naar zo een landen gaat, moet je dat met de volle goesting doen. Geld is nooit mijn drijfveer geweest. Maar ik hoop toch dat binnen dit en zes maanden iets uit de bus komt, want het mag niet te lang meer duren voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties