Vraag 31: Het verhaal, deel 2

Philippe Crols
| 0 reacties
Vraag 31: Het verhaal, deel 2
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Op 2 juli kreeg u van ons het eerste deel van het verhaal. Onze WK-kwis afsluiten doen we met het tweede deel. Het principe kent u, dus veel plezier ermee.

“Ma, ik weet toch niet of Leekens zo’n goede keuze is. We moeten met de Duivels nog een serieuze (Noorwegen) beklimmen als we naar het WK in Brazilië willen. Het is heus geen (Duitsland), maar wel een hele steile”, aldus François De Keersmaecker. “Françine, ben je thuis?”, vroeg plots iemand. Het geluid kwam vanuit de tuin. “Wie (Denemarken) mij hier?”, aldus de moeder van de bondsvoorzitter. Het was de buurman die met zijn nieuwe hond kwam pronken. François was duidelijk een beetje bang. “Dag hond, (Italië) of niet?”, was het eerste wat de bondsvoorzitter vroeg. “Nee hoor, maar het is wel een (Duitsland)”, antwoordde de buurman.

“Zeg, maar ik ken je ergens van. Ben jij niet de bondsvoorzitter van (Ierland)?”, vroeg de buurman aan François. “(Nigeria)?”, antwoordde een verbaasde François in deels Nederlands, deels Frans. “Geen denken aan, ik ben de bondsvoorzitter van België”, aldus François, waarop hij zijn moeder terug naar binnen riep. “We moeten terug aan de (Polen), moeder. Anders zijn de Duivels binnenkort een (Zwitserland) voor de kat.”

Françine en François staarden naar de foto van Leekens en uiteindelijk sloeg de (Zuid-Afrika) toch over. “We nemen hem, maar wat (Portugal), zo’n Leekens?”, vroeg François zich af. “Geen idee, maar let wel op, mijn zoon. Wat het salaris betreft, laat hem geen (Mexico) cheque invullen, want anders wordt het (Duitsland) soep”, stak moeder Françine een waarschuwende vinger op. “Ach, moeder (Paraguay) Matata. Geen zorgen, wees blij. We hebben een nieuwe bondscoach. Ik (Nigeria) niet anders dan enorm dankbaar zijn voor al de hulp. Is het goed dat ik als cadeau enkele (Tsjechië)?”

Moeder Françine was verrast, maar weigerde het cadeau. “Ik zou het leuker vinden als je eerst nog een (Duitsland) koffie met wat (Kroatië) drinkt en vervolgens blijft eten.” François stemde in. “Wat schaft de pot?”, vroeg hij. “In ieder geval iets (Duitsland)”, verklapte Françine. “Perfect, tenslotte is het toch oost (Nigeria), thuis best”, aldus François.

François belde ondertussen naar Herman Wijnants om het goede nieuws te melden. “Het is Leekens geworden”, meldde de bondsvoorzitter. “Ah, iemand zonder (Kroatië). Ik hoop dat hij zich bij ons in zijn (Turkije) zal voelen en dat hij tegen dat de (Nederland) begint niet vertrekt.” Na een (Duitsland) van een halfuur ging De Keersmaecker aan tafel. Niet veel later reed hij met zijn (Japan) naar huis. “Er zullen er morgen een paar (België) zien van jalousie als ze merken dat ik zo snel een oplossing kon vinden voor dit probleem”, blikte De Keersmaecker tevreden terug.

 PUNTEN:

-1 punt per correct antwoord.

-In totaal zijn er 25 punten te verdienen.

De antwoorden stuurt u voor middernacht naar wkkwis@sport-planet.eu. Gelieve ook telkens te vermelden onder welke naam u in het klassement wil opgenomen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties