Ploegvoorstelling: Het leven in Kortrijk na Leekens

Fabian Morren
| 19 reacties
Ploegvoorstelling: Het leven in Kortrijk na Leekens
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck staat voor de loodzware taak om Georges Leekens te doen vergeten bij KV Kortrijk. De coach loodste enkele jaren geleden KVK naar eerste, maar de opdracht lijkt nu nog een pak moeilijker dan voordien.

KERN

Georges Leekens loodste Kortrijk vorig seizoen naar een erg verrassende vijfde plaats en een plek in play-off 1. Dit huzarenstukje nog eens herhalen, lijkt zo goed als onmogelijk. Leekens vertrok naar de nationale ploeg en Hein Vanhaezebrouck kreeg de erfenis.

Kortrijk zag een pak huurlingen, waaronder Ciman en Vandenbroeck weer vertrekken. Daardoor is de kern eigenlijk te smal. Met twintig spelers en drie doelmannen heeft Vanhaezebrouck nauwelijks de kans om blessures op te vangen. Enkel over het middenveld lijkt de coach zich geen zorgen te moeten maken, met onder meer De Beule, Kums en Messoudi.

De defensie lijkt het grote zorgenkind van KVK te zullen worden. Vandenbroeck, Hempte, Ciman en Verbrugghe verlieten de club. El Araichi, Gershon en Martin moeten nog bewijzen of ze dat vertrek kunnen opvangen. Vooraan wordt er nu gerekend op goals van Rossini en Mboyo.

In: Brecht Capon (Club Brugge), Rami Gershon (Standard, geleend), Chemcedine El Araichi (Gyor, Hon), Ilombe Mboyo (Charleroi), Baptiste Martin (Auxerre), Mario Carevic (Lokeren), Giuseppe Rossini (KV Mechelen), Hein Vanhaezebrouck (trainer, vrij),

Uit: David Vandenbroeck (terug naar Charleroi), Brecht Verbrugghe (Bergen), Christian Benteke (terug naar Standard), Jimmy Hempte (Roda JC), Laurent Ciman (Standard, via Club Brugge)

VERWACHTING: middenmoot

Veel zal afhangen of Kortrijk een behoorlijke start kan nemen. Mislukt die zou het wel eens een erg zwaar seizoen kunnen worden voor Vanhaezebrouck & co. Ook een blessuregolf zou de club door een smalle kern in zware problemen brengen. Maar Vanhaezebrouck leverde enkele jaren geleden al zeer goed werk bij Kortrijk en met onder meer Capon, Carevic en Kums zitten er nog steeds talentvolle spelers in de selectie van KVK. Een plaats binnen de eerste zes lijkt te hoog gegrepen, maar in de middenmoot moet Kortrijk zich kunnen handhaven.

BLIKVANGER: Mario Carevic

Aan sterke middenvelders geen gebrek bij KV Kortrijk. Volgend seizoen zal ook de 28-jarige Mario Carevic te bewonderen zijn in het shirt van de West-Vlamingen. De Kroaat heeft een verleden bij onder meer Stuttgart en komt over van Lokeren, waar hij transfervrij was. Bij Lokeren was Carevic drie seizoenen aan de slag en een vaste waarde. Hij is dan ook één van de meest opvallende transfers van Kortrijk deze zomer.

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 9de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties