"Mputu vertrekt misschien wel nooit uit Congo"

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
"Mputu vertrekt misschien wel nooit uit Congo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trésor Mputu stond al in de belangstelling van verschillende Europese toppers zoals Juventus en Arsenal. Ook Standard wilde de Congolees al naar ons land halen.

Maar Trésor Mputu voetbalt nog altijd bij TD Mazembe uit Lubumbashi in zijn thuisland DR Congo. Die club won vorig seizoen de Afrikaanse Champions League en de aanvaller lijkt niet geneigd de club te willen verlaten.

"Mputu speelt nog altijd zeer sterk. Hij zou echt passen bij een topclub in Europa", spreekt een scout. "Maar zelfs de echte topclubs krijgen hem niet weggehaald bij Mazembe. Mputu weet maar al te goed dat hij in Europa zichzelf opnieuw moet bewijzen, dat hij gelijk staat met de rest van de spelers."

"Hier bij Mazembe is hij god. Mputu wordt hier rondgereden als een ware volksheld. Hij verdient 25.000 dollar per maand, dat is zéér veel naar Congolese normen. Hij is kapitein en kan zich veel veroorloven. In principe kan hij hier niets fout doen. Het ziet ernaar uit dat Mputu voor dat leven heeft gekozen."

Mazembe speelde afgelopen weekend in de Afrikaanse CL  thuis 2-2 gelijk tegen Entente Sétif uit Algerije. Mputu scoorde beide doelpunten. De titelverdediger heeft nu vier punten uit twee duels in groep A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties