Latem geen partij voor Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Latem geen partij voor Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Rapide Lebbeke heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Beker van Oost tot een goed einde gebracht. De bezoekers uit Sint-Martens-Latem waren niet bij machte enig roet in het eten te gooien.

Al na amper enkele minuten mocht het thuispubliek juichen. De opdrijvende Kevin Scheerlinckx trapte een voorzet op de voet van Bram De Roover en die miste niet. Aan het kwartier zette Dominique Lefèvre een knappe één-twee op met De Roover en tikte dan onbegrijpelijk naast. De thuisploeg bleef de match beheersen maar liet enkele kansen onbenut. Pieter Van den Abbeele kopte een vrijschop naast en Lendert Putteman vlamde naast de verste paal. Even later mikte Bart Van Driessche te hoog. Rapide verdubbelde de voorsprong toen Stein Duquet zich verslikte op een strakke voorzet van Putteman en Bram De Roover niet aarzelde. Latem was nu helemaal van slag en Bjorn D’Haeseleer moest zijn ploeg voor een rammeling behoeden. Aan het halfuur knalde De Roover op de voeten van de bezoekende portier. Even later had D’Haeseleer een voetveeg nodig op een schot van Putteman. Ook B. Van Driessche en opnieuw Putteman vonden D’Haeseleer op hun weg.

Na de pauze probeerden de bezoekers het tij te keren maar al even snel was de vlam uitgedoofd. Michael Mannaerts trapte een voorzet van Putteman in de handen van de ingevallen Wout Van Melle. Latem ontsnapte aan de doodssteek toen B. Van Driessche de bal op de paal poeierde, maar het was slechts uitstel. Putteman speelde de bezoekende defensie op een hoopje en bood Kevin Scheerlinckx een doelpunt op een schoteltje. Rapide bleef de toon aangeven en Latem moest machteloos toekijken. Kort voor affluiten legde Juan Verhoogen perfect af voor Maarten Cooreman en die zette de eindstand op het bord.

Rapide Lebbeke: Mathys, Scheerlinckx, Verhaegen, Heyrman, Putteman, D. Van Driessche, Mannaerts (67’ Verhoogen), Lefèvre, B. Van Driessche, De Roover (60’ Cooreman), Van den Abbeele.

FC Latem: D’Haeseleer (46’ Van Melle), Bosschem, F. Janssens (12’ R. Van Severen), Duquet, Van Mierlo, Sleeuwaert, Paelinck (21’ Matthijs, 66’ De Snel), Martens, V. Van Severen, Hauspy, T. Janssens

Doelpunten:3’ en 26’ De Roover 1-0 en 2-0; 58’ Scheerlinckx; 86’ Cooreman 4-0 (Pen. 4-1)

Kaarten: geel: Scheerlinckx. Rood: V. Van Severen (2x geel)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties