Vadis: "Media hebben alles opgeblazen"

Steurbaut Kersten
| 53 reacties
Vadis: "Media hebben alles opgeblazen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vadis Odjidja lag na de nederlaag op KV Kortrijk zwaar onder vuur. De jonge middenvelder reageerde tegen Sint-Truiden met een knappe prestatie en dito doelpunt.

Is zijn prestatie een revanche? “Zo zie ik het niet”, zegt Vadis aan onze redactie. “Ik heb niet wakker gelegen van de kritiek. Het is iedereen zijn goed recht om zijn mening te geven, maar de media heeft alles toch een beetje opgeblazen.”

“We zouden 12 op 12 en de Europese kwalificatie moeten halen, maar binnen de club voelden we weinig druk. We hebben gewoon verder gewerkt zoals we bezig waren. De voorbereiding was goed, al hadden we niet mogen verliezen op Kortrijk.”

In het 4-3-3 systeem van Adrie Koster zag ook het middenveld er compleet anders uit. Vadis kreeg Jonathan Blondel naast zich en Ronald Vargas  speelde in de punt van de driehoek naar voren. Een positieve zaak, vindt de Gentenaar.

“In dit systeem kan ik meer naar voren toe voetballen in plaats van me te concentreren op de verdedigende taken. Voor de tegenstander is het ook moeilijker om te anticiperen. Ze weten niet wie er mee naar voren trekt: Joe of ik.”

Vadis zag zijn sterke prestatie beloond met een knap doelpunt. “Ryan (Donk, nvdr.) speelde de bal goed in. Ik had de keuze: afleggen naar Kouemaha of zelf mijn kans gaan. Maar Dorge werd nog afgeblokt door twee mensen. Dus ging ik maar zelf mijn kans. De bal ging er lekker in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties