Shikabala wacht op transfer: "Ik ben bang voor de fans"

Steurbaut Kersten
| 22 reacties
Shikabala wacht op transfer: "Ik ben bang voor de fans"
Foto: © SC

Anderlecht wacht nog altijd op zijn Egyptische aanwinst, de 24-jarige Shikabala. De aanvallende middenvelder tekede een contract voor vier seizoenen bij paars-wit, maar zijn club Zamalek wil hem niet laten gaan.

Volgens zijn zaakwaarnemer Samir Abdel Touab is een transfer niet meer aan de orde, maar Shikabala spreekt andere taal. “Mijn keuze staat vast”, zegt de speler in HNB. “Ik wil naar Anderlecht. Het kan me niet schelen dat Zamalek me een loonsverhoging tot 1 miljoen euro biedt. Zelfs als het bij Anderlecht minder is, wil ik naar België komen.”

Ondertussen zit Shikabala nog wel in Egypte. “Iedereen in Zamalek wil dat ik blijf. Het is een heel moeilijke situatie. Ik wil graag naar Anderlecht komen, maar als ik dat zeg op tv zit het spel meteen op de wagen. Ik ben bang dat de fans zich tegen mij richten.”

Shikabala bevestigt dat hij een contract voor vier seizoenen tekende, maar wil liever niet dat Anderlecht naar het Sporttribunaal stapt. “Anderlecht zal die zaak wel winnen, maar ik heb liever niet dat het gebeurt. Want ik riskeer dan vier maanden te worden geschorst en dan verlies ik mijn matchritme. Zo breng ik mijn carrière nog meer in gevaar.”

“Het beste scenario nu lijkt me dat Anderlecht wacht tot januari en me dan voor 1 miljoen euro binnenhaalt. Ik heb mijn woord gegeven. Anderlecht heeft me overtuigd. Nu vraagt Zamalek 6 miljoen euro. Dat is onredelijk voor een speler die nog een jaar onder contract ligt.” Anderlecht bood nu een bedrag van twee miljjoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties