Fulham rondt transfer van Dembélé af

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Fulham rondt transfer van Dembélé af
Foto: © SC

De beslissing is gevallen. Moussa Dembélé verruilt AZ Alkmaar voor Fulham FC. De 23-jarige aanvaller tekent in Londen een contract voor vier seizoenen.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, die transfer van Moussa Dembélé. De Rode Duivel werd de voorbije jaren in verband gebracht met tal van topclubs. Die droomtransfer is er echter niet gekomen.

Met Fulham FC, de verliezende finalist van de Europa League, zet Dembélé echter wel een logische nieuwe stap in zijn carrière. Een stap vooruit naar een competitie waar het allemaal nog wat sneller gaat. Kan Dembélé bevestigen op Craven Cottage, dan mag hij blijven dromen van die topclub.

De transfer naar Fulham was er ook eentje van lange adem. AZ Alkmaar rekende niet meer op Dembélé en nam onze landgenoot ook niet op in de kern. Het bleef echter wachten op een concrete aanbieding. De aanvaller onderhield zelf zijn conditie. Eerst met Mounir El Hamdaoui, daarna op z’n eentje.

En dan lonkte de Premier League. Er was interesse van West Ham United, maar Birmingham City leek het pleit eindelijk te beslechten. De club bereikte met AZ een akkoord over de transfersom, maar in extremis sprong de overgang toch nog af. Dembélé liet de club uit Birmingham links liggen en richtte zijn vizier op Fulham.

De ex-club van Tomasz Radzinski stelt de international morgen voor aan de pers. AZ vangt uiteindelijk vijf miljoen euro voor Dembélé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties