Jongeren die Beerschotcafé aanvielen blijven aangehouden

Jongeren die Beerschotcafé aanvielen blijven aangehouden
Foto: © SC

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding verlengd van de twee jongemannen van 21 en 22 die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de raid op café Stadion op het Kiel, zo weet Gazet van Antwerpen.

De KI gaat daarmee in tegen de beslissing van de raadkamer, die de twee verdachten twee weken geleden wilde vrijlaten. Het parket was toen in beroep gegaan.
Parkeren

Het Beerschotcafé aan de Atletenstraat op het Antwerpse Kiel werd op 1 augustus bestormd door een twintigtal heethoofden. Ze deelden rake klappen uit aan enkele klanten op het terras en smeten de ruiten aan diggelen.

Mogelijke aanleiding voor de aanval was een incident eerder op de avond, waarbij één van de caféklanten met twee mannen ruzie kreeg over de manier waarop hij zijn wagen parkeerde. De twee keerden vermoedelijk kort nadien terug met een groep kompanen om wraak te nemen.

Er werden vijf verdachten opgepakt. De drie anderen van 19, 20 en 26 verschijnen over een dikke week voor de KI. De raadkamer wilde hen ook vrijlaten, maar het parket ging in beroep.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties