Het rapport van een waanzinnige transferdag

Het rapport van een waanzinnige transferdag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalwereld kende een waanzinnige sluitingsdag van de transfermarkt. Tien eersteklassers versterkten hun troepen. Standard en Racing Genk eisten een hoofdrol op. Voetbalkrant zet de belangrijkste transfers op een rijtje.

Standard was de grote slokop. Sclessin verwelkomde maar liefst drie nieuwe spelers. Het bestuur bleef niet doof voor de aanvallende armoede en lokte Aloys Nong, Mbaye Leye en Mémé Tchité (foto) naar de Vurige Stede. De Luikenaars stuurden Christien Benteke naar KV Mechelen. Mogelijk komt Pierre Womé nog naar Standard, maar aangezien de Kameroense verdediger einde contract is, is er geen haast bij.

Vanden Borre tekent in Genk

En toch was de opvallendste transfer voor Racing Genk. De Limburgers overtuigden Anthony Vanden Borre om terug naar België te komen, al moet Racing Genk nog wel een klein geschil met zijn vorige club Genoa FC van de baan ruimen. Bovendien verlengden Marvin Ogunjimi en Timothy Durwael hun contract in de Cristal Arena. Stein Huysegems wordt een jaartje uitgeleend aan het Nederlandse Roda JC.

In Gent was de transferhonger nog niet gestild na de komst van Mario Baric en Edson Eli Montana Angulo. Maar het was niet Steven Colpaert die zijn handtekening in het Ottenstadion zette. De Buffalo’s strikten een Braziliaanse verdediger. Wallace Fernando Pereira komt over van het Noorse Fredrikstad.

Geen spits voor Club

Club Brugge had na het vertrek van Michael Klukowski naar Turkije nog nood aan een linksachter. En die vond sportief directeur Luc Devroe in Polen. De Costa Ricaan Junior Diaz komt over van Wisla Krakow. Geen nieuwe spits in het Jan Breydelstadion, maar dat was dan ook geen vereiste voor Adrie Koster. Integendeel, blauw-zwart sleet Mohamed Dahmane nog aan het Turkse Bucaspor.

Voor Westerlo was een nieuwe spits wel noodzakelijk. En die kwam er dan ook. Oleksandr Iakovenko wordt opnieuw een jaartje gehuurd van Anderlecht. Charleroi haalde een spits, Hermanni Vuorinen, in Finland en lokte een verdediger, Romain Elie, weg uit Frankrijk.

Promovendus Lierse kon niet achterblijven. Na de aanvallend ingestelde spelers de voorbije dagen (Sonck, Kovacs, Gilberto, …) was het tijd voor verdedigers. Jeugdproduct Kurt Van Dooren keert terug van Germinal Beerschot. De ervaren Mattia Notari komt over van de Italiaanse tweedeklasser Mantova.

Germinal Beerschot is het kneusje

Die andere degradatieploeg, Eupen, vond een Uruguayaanse verdediger. Pablo Caballero ruilt de Zwitserse bergen voor het Oostkanton. Kortrijk tot slot haalde een Bosnisch jeugdinternational binnen: de verdediger Toni Sunjic

Zes clubs deden geen transfers: Anderlecht, Zulte Waregem, STVV, Cercle Brugge, Lokeren en Germinal Beerschot. Vooral voor die laatste club is dat een pijnlijke zaak. Op het Kiel werd onderhandeld met meerdere spitsen, maar er zette uiteindelijk niemand zijn handtekening. Volgens Gunther Hofmans was Leye op weg naar het Kiel, maar de spits liet de club in zak en as achter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties