Boelen staat recht in zijn schoenen

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Boelen staat recht in zijn schoenen
Foto: © SC

Twee rode kaarten, zeven minuten extra tijd en een opstootje in de neutrale zone. Het zorgde voor enig animo in de wedstrijd tussen een voor het overige vrij saaie wedstrijd tussen Germinal Beerschot en Charleroi.

Sporting Charleroi spuwde gif richting scheidsrechter Gunther Boelen. Die ging na de wedstrijd geen enkel thema uit de weg.

76’ Rode kaart Hernan Losada.

“De speler gaat met de voet vooruit richting zijn tegenstander. Je moet geen been breken om een rode kaart te krijgen. Voor mij zeker een terechte beslissing.”

91’ Rode kaart Hervé Kagé

“Ik wou hem eerst een gele kaart geven omdat hij de bal niet wou afgeven, maar dan neemt hij het heft in eigen handen en duwt hij een speler tegen de grond. Dat is een agressieve actie. Een voetballer moet zijn handen thuis houden. Rood was opnieuw op zijn plaats.

Zeven minuten extra tijd

“In het begin van de tweede helft kreeg een speler (Naim Aarab, nvdr.) een bal in het kruis. Het duurde twee minuten voor hij het veld had verlaten. Er waren vijf wissels, ook goed voor 2,5 minuten, en drie keer was er verzorging, ook goed voor drie minuten.  En dan was er nog het tijdrekken van Charleroi. Zeven minuten is dus zeker niet overdreven.”

Tumult in de neutrale zone

Jacky Mathijssen kon ook plaatsnemen in de jeugdtribune, maar hij verkoos om een wandeling te maken langs het veld. Dat is zijn keuze. Kagé kwam uit de kleedkamers terug in de neutrale zone, daarom kon ik het spel niet laten hervatten. “

“Het is mogelijk dat er mensen in de neutrale zone aanwezig waren die er niet mochten zijn, maar dat is eigenlijk een taak voor de stewards. Als scheidsrechter is het moeilijk om iedereen te controleren die daar rondloopt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties