Janczyk:; "Ben spits en voetballer, maar ook geen van beide"

Janczyk:; "Ben spits en voetballer, maar ook geen van beide"
Foto: © SC

Dawid Janczyk werd op het Kiel binnengehaald als de man die voor de goals moet zorgen. Tot nu toe kwam daar nog niet veel van in huis, want de Pool kreeg tot nu toe nog geen enkele kans van Glen De Boeck.

"Wat ik denk als er wordt gezegd dat Germinal Beerschot een scoringsprobleem heeft?", zucht hij in GvA. "Ik weet niet wat ik dan moet denken. Dat ik ben aangetrokken om goals te maken, zeker. Ik weet het zeker, mijn tijd komt nog. Ik zal zo hard werken, zo fel trainen, dat ik toch een nieuwe kans zal krijgen. Enfin, dat is alvast mijn doel, mijn houvast."

"Om écht te leven, moet je lachen, gelukkig zijn, genieten van elke dag. Maar dat kan ik nu even niet. Ik doorworstel een erg moeilijke periode. Een voetballer wil spelen, een spits wil doelpunten maken. Ik ben voetballer én spits en ik mag geen van beide doen. Nog geen minuut op het veld gestaan, zaterdag zat ik weer niet in de kern. Dat houdt me dag en nacht bezig. Ik zoek naar het waarom, maar ik vind geen antwoord."

Jaczyk sukkelt volgens De Boeck met een gewichtoverschot. "Die kilo's te veel had ik lang voor de competitie begon. Bij de start van het seizoen was dat misschien nog een kilootje. Meer niet. De trainer heeft gezegd dat als ik hard blijf werken en me blijf inzetten, mijn kansen kunnen keren. Ik geloof hem. Maar het is niet altijd gemakkelijk om gemotiveerd te blijven als die beloning - een selectie voor het eerste elftal - uitblijft. Ik heb het verdomd lastig om me op te laden voor een match met de beloften."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties