Mathijssen drie duels geschorst; Dalmat mist twee duels

Mathijssen drie duels geschorst; Dalmat mist twee duels
Foto: © SC

Jacky Mathijssen is drie duels geschorst naar aanleiding van zijn verwijzing naar de tribune afgelopen weekend in de uitmatch tegen Germinal Beerschot. Dalmat en Geraerts van Club en Genk-trainer Vercauteren krijgen twee speeldagen schorsing.

Jacky Mathijssen is drie speeldagen geschorst. Manager Mogi Bayat van Charleroi moet op 28 september voorkomen voor de feiten uit de partij tegen Germinal Beerschot.

Philippe Van de Walle van KV Kortrijk werd vrijgesproken. Jan Ceulemans krijgt één duel schorsing. Zijn collega Francky Vercauteren moet twee duels toekijken omdat Genk volgende week dinsdag tegen STVV speelt en in het weekend nog eens, want hij was slechts voor één week geschorst.

Wilfried Dalmat en Karel Geraerts van Club Brugge kregen ook nog een schorsing voor hun daden tijdens en na de partij tegen KV Mechelen (1-2 nederlaag). Dalmat sloeg tijdens de pauze Ghomsi van KV Mechelen met de vlakke hand in het gezicht. Geraerts zei na de match dat hij goesting had om scheidsrechter Verbist op zijn bakkes te slaan.

Dalmat krijgt drie speeldagen schorsing. Geraerts heeft twee matchen aan zijn broek. Dalmat is wel één duel voorwaardelijk geschorst, zodat hij in theorie slechts twee duels aan de kant moet blijven. Het parket had aanvankelijk alleen geldboetes geëist tegen het tweetal van Club. Geraerts krijgt ook 1500 euro boete.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties