Chelsea verliest na zinderende partij

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

Chelsea is uitgeschakeld in de Engelse Carling Cup. De kampioen verloor in eigen huis met 3-4 van Newcastle United.

Met een onuitgegeven elftal begon Chelsea aan de partij tegen Newcastle United. De Nederlander Van Aanholt bracht The Blues al na zes minuten op voorsprong. Maar nog voor de pauze boog Newcastle de achterstand om in een voorsprong.

In de tweede helft maakte Ameobi er zelfs 1-3 van. Chelsea gaf niet op en kwam via twee treffers van Anelka langszij. Toen iedereen zich verzoend had met verlengingen gebeurde het toch nog. De bezoekers namen een hoekschop die door Ameobi perfect werd binnengekopt aan de verste paal: 3-4.

Manchester United kende een moeilijke start bij tweedeklasser Scunthorpe. Wright bracht de thuisploeg op voorsprong met een schitterende knal. The Mancunians speelden zonder tal van sterren, maar hadden toch nog voldoende kwaliteit op het veld om de situatie om te buigen. Gibson en Smalling zorgden voor een 1-2 rustscore.

Twee goals van Michael Owen in de tweede helft en ééntje van de Zuid-Koreaan Park deden United 1-5 uitlopen. In de slotfase kon de tweedeklasser nog eens tegenprikken. Wigan won thuis met 2-1 van Preston na twee goals in de laatste drie minuten voor de topklasser.

Gerard Houllier pakte in zijn eerste wedstrijd voor Aston Villa meteen de kwalificatie tegen Blackburn: 3-1. City ging verrassend onderuit bij West Bromwich: 2-1. Jo bracht The Citizens nog op voorsprong maar Cox en Zuiverloon hielden de kwalificatie in Birmingham.

Gisteren kon u al lezen dat Liverpool het niet haalde op eigen veld tegen vierdeklasser Northampton. Na 120 minuten stond het 2-2. De bezoekers waren beter in het nemen van strafschoppen. Milan Jovanovic scoorde de eerste goal van The Reds.