Cornelis: "Train regelmatig op stilstaande fases"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cornelis: "Train regelmatig op stilstaande fases"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Cornelis kroonde zich tegen Lierse tot matchwinnaar. De rechtsachter van Cercle Brugge krulde een vrije trap buiten het bereik van den Japanse doelman Eije Kawashima. “Ik had er meteen een goed gevoel bij.”

Cercle Brugge koos zijn momenten uit op het Lisp. Geen constante dreiging maar regelmatig een prikje. Na een halfuur leverde het een doelpunt op. Dat Cornelis op een vrije trap scoorde, was geen toeval.

“Ik ben de vaste man om vrije trappen te nemen”, zegt de verdediger aan Voetbalkrant.com. “Regelmatig oefen ik erop, maar het was nog maar de eerste keer dat ik er dit seizoen eentje mocht nemen in de buurt van de zestien.”

“Ik had er meteen een goed gevoel bij. Ik wist dat de doelman de bal niet kon zien komen en trapte hem goed in het hoekje. Het is mooi dat mijn doelpunt de drie punten oplevert. Met 10 op 12 zijn we nu aan een uitstekende reeks bezig.”

Wesley Sonck zat tegen Cercle totaal niet in de wedstrijd. “We kennen zijn kwaliteiten”, stelt Cornelis. “Hij gaat altijd voor die tweede bal. Door compact te spelen hebben we hem niet veel ruimte gegeven. Voor de verdediging is het ook leuk dat we nog eens de nul hielden. Dat was al van op Germinal Beerschot geleden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties