Groep B: Rusland geeft 0-3 bijna weg

Jarryd Naegels

Het Rusland van Dick Advocaat heeft gedaan wat het moest. Het won met 2-3 bij Noord-Ierland. Slowakije verloor verrassend bij Armenië.

Rusland startte met het mes op de keel in Ierland. Van druk was echter weinig te merken. Zeker nadat Kerzhakov de Russen al na tien minuten op voorsprong had getrapt. Op het half uur zette Dzagoev de Russen helemaal op rozen door de 0-2 te scoren.

De Russen beslisten kort na de pauze de partij helemaal nadat Shirokov de 0-3 had gescoord. Vanaf dan konden de troepen van Advocaat de partij controleren. De 1-3, op strafschop, van Robbie Keane leek enkel nog voor de statistieken.

Maar toen Long met nog ruim tien minuten spelen de 2-3 scoorde, kreeg het thuispubliek weer hoop. Verder kwam het echter niet meer waardoor Rusland mee op kop komt in de groep.

Slowakije liep dan weer een verrassende nederlaag op in Armenië. De thuisploeg kwam in de eerste periode op een 1-0 via Movsisyan. Tien minuten voor de pauze maakte Weiss er 1-1 van. Na de rust ging het alsnog fout voor de Slowaken. Het werd 3-1.

In het andere duel kaapte Macedonië de volle buit mee bij Andorra. Het won met 0-2.