Gentil Dossche
| 1 reacties
Doelschutters en overzicht Oost-Vlaanderen (09)

Het Oost-Vlaamse publiek blijft op de verwentoer. 35 keer werden de netten bol gezet. Pieter Vleminckx mocht voor het eerst starten en bekroonde dit met maar liefst 4 treffers. Philippe Geeraerts knalde er 3 binnen en Ismael Ben Ayad 2.

12 doelpunten: Asselman (Voorde) en Goossens (Bambrugge) 9 doelpunten: Geeraerts (Melsele) 8 doelpunten: Ben Ayad (Lede) 7 doelpunten: De Pauw (Opstal) en Van Kerschaver (Maldegem) 6 doelpunten: Belfassi (Melsele), Derycke (Maldegem) en Nechelput (Ninove) 5 doelpunten: Canoot (Bellem), De Ly en Vyaene (Vrasene), De Roover (Lebbeke), Feys (Destelbergen), Keymolen (Bambrugge) en Melkebeke (Merelbeke) 4 doelpunten: De Cooman (Ninove), Grobet (Lede), Segers (Kruibeke), Van Rie (Maldegem) en Vleminckx (Merelbeke) 3 doelpunten: Beerens (Ninove), Ben Ahmed, Dhaese, Frechier en Van Wingen (Eeklo), De Blander (Voorde), G. Maes (Vrasene), Matthynssens en Trienpont (Kemzeke), Parmentier (Merelbeke), F. Vermeulen (Melsele) en Vertonghen (Kruibeke)2 doelpunten: Baes, Calsijn en Cooreman (Maldegem), Carlier, Meert en Moerman (Opstal), De Coen, Van den Bossche en Zwart (Lede), De Palmenaer en Neirynck (Destelbergen), De Zutter (Bellem), Decraene en Erdogan (Merelbeke), Delplace, Evrard en Guillemaere (Voorde), El Bodmossi (Kemzeke), Lefèvre, Putteman, J. Scheerlinckx en Van den Abbeele (Lebbeke), Pieters, Van de Manacker en Vangeneugden (Kruibeke) en Van Laere (Bambrugge) 1 doelpunt: 46 spelers

Wedstrijden: Leider Maldegem kreeg de gelegenheid om de 1ste periodetitel binnen te rijven met het bezoek van Opstal. De gasten streden echter met open vizier en veegden hun zwakke prestatie van vorige week collectief weg. Rottiers 0-1; Cooreman 1-1; De Maeyer 1-2; De Pauw 1-3; Derycke 2-3; Zahriou 2-4; Meert 2-5; Van Rie 3-5

Melseleen Vrasene zorgden voor een boeiende derby. De bezoekers vonden lat en paal teveel op hun weg en de thuisploeg ging op zijn elan verder. Geeraerts 1-0; Maes 1-1; Geeraerts 2-1; Belfassi 3-1; Geeraerts 4-1

Door het verlies van Maldegem kon Eeklo de leiding overnemen maar op bezoek bij Bambrugge weet je dat het aartsmoeilijk wordt. De thuisploeg deed zijn reputatie alle eer aan. Arnolis 1-0; Goossens 2-0

Ook voor Voorde lag de leidersplaats open maar Kruibeke zet je niet zomaar opzij. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening en dat bepaalde de uitslag. De Blander 0-1; Vangeneugden 1-1

De 3de ploeg die naar de leiding kon dingen was Jong Lede dat een bezoek bracht aan Kemzeke. De bezoekers klommen op voorsprong maar moesten deze tegen het eind inleveren. El Bodmossi 1-0; Ben Ayad 1-1 en 1-2; Maes 2-2

Rapide Lebbekekon geen verlengstuk breien aan de knappe prestatie van vorige week en Bellem hield een vroege voorsprong goed vast. De Zutter 1-0; Van Landschoot 2-0

Ninovemoest het blazoen oppoetsen en trok daarvoor naar Destelbergen. Kort na de rust klommen de bezoekers op voorsprong maar de thuisploeg vocht voor de zege. Wille 1-0; Beerens 1-1; De Cooman 1-2; Neirynck 2-2; Feys 3-2

Al in de 1ste minuut kon Merelbeke juichen bij hekkensluiter Evergem. Pas na de rust werd de thuisploeg helemaal weggeblazen. Vleminckx 0-1 en 0-2; Decraene 0-3; Melkebeke 0-4; Vleminckx 0-5; Cnudde 0-6; Vleminckx 0-7

Rangschikking: Maldegem 18pt; Bambrugge, Voorde en Lede 17pt; Eeklo 16pt; Opstal en Kemzeke 14pt; Melsele, Merelbeke en Kruibeke 13pt; Ninove 11pt; Destelbergen en Lebbeke 10pt; Vrasene 9pt; Bellem 6pt; Evergem 0pt

Volgend weekend: zaterdag: Vrasene – Destelbergen en Lebbeke – Evergem. Zondag: Eeklo – Kruibeke; Lede – Melsele; Merelbeke – Kemzeke; Ninove – Maldegem; Opstal – Bambrugge en Voorde - Bellem