Jonckheere: "Ze denken dat ze van andere planeet zijn"

Steurbaut Kersten
| 21 reacties
Jonckheere: "Ze denken dat ze van andere planeet zijn"
Foto: © SC

Club Brugge verkeert in een crisis. Blauw-zwart verloor dit seizoen al vijf keer en staat zondag voor een zware klus tegen Standard. Voorzitter Pol Jonckheere beseft dat er een zware mentaliteitsverandering nodig is.

“De sportieve situatie moet dringend omslaan. Zo kan het niet verder”, zegt Jonckheere in HLN. “Ik had gehoopt dat veel van onze jonge spelers dit seizoen de stap zouden zetten naar een volwassen en professionele ingesteldheid dat blijkt niet het geval.”

“De technische staff ziet een mentaal probleem. Na een goede prestatie gaan sommige spelers denken dat ze van een andere planeet zijn. Ik merk dat die mentaliteit de volwassen jongens irriteert. Er ontstaat een generatieconflict."

Jonckheere overweegt om een psycholoog in dienst te nemen. “Ik denk niet dat we nog lang kunnen wachten om die keuze te maken. Bepaalde jongens hebben hulp nodig.”

Voor de blauw-zwarte voorzitter is de kans van Nabil Dirar nog niet verkeken. “Maar Nabil moet begrijpen dat zijn excuses ook grenzen hebben. Zijn gedrag naar de trainer toe in het recente groepsgesprek was er echt over. Een professionele en volwassen houding is de enige die wij nog zullen tolereren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties