Cruz: "Vertrouwen komt alleen maar met punten"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Cruz: "Vertrouwen komt alleen maar met punten"
Foto: © SC

Daniel Cruz speelde net als veel ploegmaats een fletse wedstrijd tegen Sint-Truiden. Al kwam de Colombiaan er in het slot van de wedstrijd toch nog even door.

Licht hinkend sprak Cruz de pers toe. “Een beetje last van de kuit”, klonk het. Maar dat was niet het pijnlijkste van de avond. De middenvelder besefte dat Germinal Beerschot een ondermaatse prestatie had geleverd.

Meer risico

“De eerste helft was zeker niet goed. Er was veel te weinig beweging. Het is het goed recht van Sint-Truiden om hier voor een punt te komen en met elf achter de bal te spelen. Wij moeten daar een antwoord op hebben. Meer risico in ons spel leggen.”

Cruz zag toch een lichtpuntje. “In de tweede helft ging het toch iets beter. Dat was een wereld van verschil met de eerste. Er was meer dreiging, jammer genoeg kwamen de voorzetten niet op de juiste plaats aan. Zelf zat ik ook beter in de wedstrijd. Ik kon op rechts meer acties maken en voorzetten geven. Maar het was steeds net niet.”

Vertrouwen, het is dezer dagen geen loos begrip op het Kiel. “Mja, wat wil je? We hebben maar 13 punten. Vertrouwen  komt alleen als je punten kan pakken. We moeten nu gewoon verder werken, er zijn nog veel wedstrijden om iets goed te maken. We staan maar op een paar punten van de zesde plaats.”

November

“Een moeilijke novembermaand? Anderlecht, Standard, Club Brugge, …. Het is niet makkelijk, maar dat is geen enkele wedstrijd. Er zijn geen slechte tegenstanders meer in de Belgische competitie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties