Courtois: "Ik heb geluk dat ik in het doel sta"

Jarryd Naegels
| 9 reacties
Courtois: "Ik heb geluk dat ik in het doel sta"
Foto: © SC

Racing Genk zit in een mindere reeks. De Limburgers pakten nul op zes en hopen zich vanavond te kunnen herpakken tegen Westerlo. Doelman Thibault Courtois vraagt voor rust.

Als Anderlecht zondag de topper tegen Club wint en Genk zet zijn negatieve reeks verder, dan hebben we na dit weekend een nieuwe leider. “We moeten positief blijven denken. Een ticket voor de eerste play-offs was ons doel. Ik denk dat we daarvoor nog steeds mooi op schema zitten. Iedereen spreekt over een terugval. Ik heb die toch nog niet gezien. Thuis tegen Anderlecht verdienden we die nederlaag niet.”

Ondanks die twee nederlagen, blijft Courtois ijzersterk keepen. “Ik heb vooral geluk gehad dat ik in het doel sta. Köteles had problemen met zijn oude werkgever. Die club wou zijn transferovereenkomst niet tekenen. Dus had Genk een andere doelman nodig. Ofwel was Koen Casteels dat ofwel ik. Uiteindelijk kreeg ik de voorkeur op hem. In de jeugdreeksen had hij nochtans altijd een streepje voor op mij.”

Als topsporter heeft hij wel niet veel tijd om naar de lessen te gaan. “Ik heb een zeer goed contact met mijn begeleidster op school. Die vraagt me steeds wanneer ik testen kan doen. Als we in de voormiddag trainen, ga ik in de namiddag naar school. Vorig jaar kon ik ook steeds het eerste uur gaan, maar dat zit er dit jaar niet meer in omdat we om negen uur fitnessen. Ik doe nu mijn jaar over en heb alles dus al is gezien. Dat zorgt ervoor dat het studeren toch wat vlotter gaat.”

Als jonge gast gaat de keeper ook zeer goed om met de druk. “Ik ben me bewust van de dingen die gebeuren rondom mij. Ik maak iets unieks mee. Als ik het veld opstap spookt er iets door je hoofd als ‘dit is mijn ploeg, mijn job, mijn leven’. Dat geeft een leuk gevoel. Een transfer? Neen, daar ben ik niet mee bezig. Ik wil eerst mijn school afmaken. Als er toch iemand belt, dan stuur ik hem door naar mijn papa. Die heeft ervaring met de sportwereld door zijn volleybalhistorie weet hij hoe het wereldje in elkaar zit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties