Destorme: "Niet verwacht dat het zo snel zou gaan"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Destorme: "Niet verwacht dat het zo snel zou gaan"
Foto: © SC

David Destorme kruipt stilaan uit het dal. Een achillespeesblessure legde een hypotheek op zijn seizoen, maar zaterdag zette hij met zijn eerste competitietreffer KV Mechelen op weg naar de zege tegen Charleroi.

Het seizoen begon dramatisch voor Destorme. De aanvaller had van trainer Marc Brys te horen gekregen dat hij tegen Lokeren in de basis zou starten. Een blessure gooide roet in het eten. “Ik kreeg een trap op mijn achillespees en kon twee dagen niet trainen”, aldus de aanvaller.

Lieven Maesschalck

Destorme kwam tijdens de drie eerste wedstrijden nog wel in actie als invaller. “Maar daarna werd de pijn veel erger.” Destorme trok met zijn achillespeesblessure naar Lieven Maesschalck om zich te laten behandelen.

“Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan”, blikt de doelpuntenmaker tegen Charleroi terug. “We hebben de blessure goed aangepakt. Voor het zelfde geld moest ik onder het mes en was het seizoen volledig afgelopen.”

“Ik heb er alles voor gedaan om zo snel mogelijk terug te komen. Het is dan mooi om het dan op zo’n manier te doen.” Destorme zorgde tijdens zijn invalbeurt tegen Germinal Beerschot al voor twee assists en scoorde in de bekerwedstrijd tegen Racing Waregem.

Pijnvrij

“Dat ik nu terug in de ploeg sta, geeft mij een serieuze boost. De trainer stelt niemand op als hij er niet 100 % klaar voor is. Ik kan nu ook volledig pijnvrij spelen. Dat was vroeger anders. Toen voelde ik al pijn tijdens de opwarming. Dan moet je eerlijk zijn tegenover jezelf en de ploegmaats.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties