Vandenbergh: "Het voetbalplezier is terug"

Vandenbergh: "Het voetbalplezier is terug"
Foto: © SC

Kevin Vandenbergh komt weer boven water. De spits, bij Westerlo bekend geworden als goalgetter, had het de voorbije jaren moeilijk, maar bij Eupen heeft hij zijn neus voor goals hervonden. Zo nekte hij met twee doelpunten Standard.

"Ik voel mij hier heel goed", aldus Vandenbergh in HNB. "Al in het eerste gesprek was er een klik tussen ons. Deze ploeg past gewoon bij mij. We spelen heel goed voetbal. Een aanvaller leeft van vertrouwen. Ik sta er om goals te maken en doe dat ook. Dat komt vooral omdat het voetbalplezier terug is. Het is van mijn uitleenbeurt aan Germinal Beerschot geleden dat ik nog eens vijf goals in een seizoen heb gemaakt, maar in mijn hoofd tellen die goals bij Beerschot niet. Omdat ik daar op huurbasis was, speelden er andere belangen."

Een doelpuntentotaal heeft hij nog niet in het hoofd. "Dat is totaal niet belangrijk. Het belangrijkste is het collectief. Iedereen weet dat Eupen genoeg kwaliteit heeft om in eerste klasse te blijven. Dat hebben we al meermaals laten zien, maar nu moeten de resultaten ook komen. We zijn de rode lantaarn kwijt, maar ik kijk niet naar onze degradatieconcurrenten. We werken week per week."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties