Inspectiecomité waarschuwt voor risico's Belgisch WK

Anthony Van der Planken
| 24 reacties
Inspectiecomité waarschuwt voor risico's Belgisch WK
Foto: © SC

De kansen op een WK in België en Nederland zijn alweer wat gedaald. Het inspectiecomité van de FIFA, dat afgelopen zomer ons land bezocht, waarschuwt voor de juridische risico's van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur.

Morgen maakt de FIFA de inspectierapporten van alle kandidaat-organisatoren voor de WK's van 2018 en 2022 bekend. Die dreigen een domper op de Belgisch-Nederlandse kandidatuur te plaatsen.

Van de vier kandidaturen voor het WK 2018 is die van de Lage Landen de enige die de stempel van "redelijk juridisch risico" opgeplakt krijgt. De FIFA viseert daarbij vooral het gebrek aan overheidsgaranties van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur. Bij de Engeland, Rusland en het duo Spanje-Portugal zijn die en stuk beter.

Toch heeft de FIFA ook heel wat aan te merken op de andere kandidaten. Zo kreeg Engeland slechte punten voor het gebrek aan trainingskampen en hotelvoorzieningen. De Russen moeten vooral kritiek slikken op hun gebrekkig transportsysteem. In het geval van Spanje en Portugal wordt vooral gewaarschuwd voor de gevaren van een co-organisatie. 

Dat laatste speelt ook de Belgisch-Nederlandse kandidatuur parten. Officieel maakt de FIFA geen bezwaar meer tegen duo-kandidaturen, maar blijkbaar geeft ze toch nog steeds de voorkeur aan één organisator. Bovendien biedt ons land dus niet de nodige overheidsgaranties.

Morgen maakt de FIFA de inspectieverslagen openbaar. Op 2 december valt de uiteindelijke beslissing over de WK-organisatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties