Mununga verkiest Congo boven België

Mununga verkiest Congo boven België
Foto: © SC

Joachim Mununga zal niet voor België uitkomen. De speler van KV Mechelen heeft voor de nationale ploeg van Congo gekozen. In GvA verduidelijkt hij zijn keuze.

"Een keuze van het hart en voor de sportieve toekomst", stelt Mununga die alle jeugdreeksen bij de Belgische nationale ploegen doorliep. "Maandag zat ik in Parijs samen met vertegenwoordigers van de Congolese bond. Ik hield daar een bijzonder goed gevoel aan over. De hele technische staf was aanwezig, bondscoach Robert Nouzaret op kop."

"Een grote mijnheer in het Franse voetbal. Hij schetste een heel interessant sportief plaatje, de Congolese bond is een nieuw toekomstproject gestart. Ik hoor vaak zeggen er is geen organisatie in het Afrikaanse voetbal. Wel, ik nodig iedereen uit om eens te gaan kijken... Er zijn grote sportieve mogelijkheden, want in heel Europa zijn jonge Congolezen bezig aan hun grote doorbraak."

Voor Mununga is het een keuze van het hart. "Ik heb altijd veel respect gehad voor de Belgische nationale ploegen, maar als ik nu voor de Rode Duivels gekozen had, zou er vanbinnen toch altijd iets geknaagd hebben bij mij. Congo is ook de keuze van het hart, van mijn emoties. Papa en mama zijn allebei Congolees. Ik ben er nog maar één keer geweest, toen ik drie jaar was, maar de band met het land is sterk. Ik kijk er nu al naar uit om de kleuren van het land te verdedigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties