Hamer wist niets van Schotse arbitersstaking

Hamer wist niets van Schotse arbitersstaking
Foto: © SC

Alain Hamer (foto), een internationale scheidsrechter uit Luxemburg die ook vaak duels in onze Jupiler Pro League fluit, was dit weekend actief in Schotland. Hij was een van de vervangers van de stakende Schotse refs, maar wist niets af van die staking.

Alain Hamer was tijdens de midweek actief als scheidsrechter in het Champions League-duel tussen het Israëlische Hapoël Tel Aviv en Benfica Lissabon. Daarna kreeg hij te horen dat hij zich naar Schotland moest reppen voor twee duels in de Schotse eerste klasse. "Toen ik naar hier kwam, heeft men me niets verteld. Er werd mij enkel verteld dat de Luxemburgse voetbalbond me had gekozen naar Schotland te gaan", aldus Hamer in de Schotse pers.

Hamer leidde de wedstrijd tussen Celtic Glasgow en Inverness Caledonian Thistle (2-2, nvdr). Daar pas kreeg Hamer te horen dat hij naar Schotland moest om zijn stakende Schotse collega's te vervangen omdat die het beu zijn dat hun integriteit constant in twijfel worden getrokken. "Als ik meer tijd had gehad, had ik zeker eens mijn collega's daar gebeld om te vragen of ik dit wel moest doen. Maar ik had geen tijd en heb nu gewoon mijn werk gedaan. Gelukkig heb ik geen controversiële beslissingen moeten nemen en heeft niemand het over mijn optreden", besluit Hamer die op zondag nog de wedstrijd tussen Dundee United en Glasgow Rangers moest afgelasten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties