Cercle: "Charleroi deed niet alles om veld klaar te krijgen"

Ruben Philippe
| 59 reacties
Cercle: "Charleroi deed niet alles om veld klaar te krijgen"
Foto: © SC

Cercle Brugge stelt zich vragen bij de afgelasting van hun duel tegen Charleroi. Volgens de vereniging zette Charleroi zich onvoldoende in om het veld speelklaar te krijgen.

De KBVB mag zich maandag aan een aangetekende brief van Cercle Brugge verwachten. Daarin worden de middelen die Charleroi (niet) aanwende in vraag gesteld. "Wij zijn helemaal niet zo zeker dat Charleroi alle middelen aangewend heeft om de match te laten doorgaan. Nochtans is de thuisclub daar volgens de reglementen wel toe verplicht. Dat willen we toch even aan de bond signaleren", aldus Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche.

Bij Charleroi gaan ze echter niet akkoord met de beschuldigingen. "Wij menen dat we er wel degelijk alles aan gedaan hebben om de wedstrijd te laten plaatsvinden", luidt de reactie van Pierre Yves Hendrickx, algemeen secretaris van Charleroi. "Met dertig vrijwilligers hebben we geprobeerd het veld speelkaar te maken."

Het laatste oordeel is nu aan de bond. Die zal moeten beslissen of de wedstrijd op een latere datum zal gespeeld worden, of dat Charleroi een 0-5-score krijgt aangesmeerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties