Tshimanga: "Dankzij treinabonnement nog bij Lokeren"

Fabian Morren
| 2 reacties
Tshimanga: "Dankzij treinabonnement nog bij Lokeren"
Foto: © SC

Derek Tshimanga is één van de revelaties dit seizoen. De 22-jarige linksachter had Lokeren bijna verlaten. "Maar de voorzitter betaalde mijn treinabonnement", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Bij Lokeren speelde ik eerst bij de provinciale jeugd. Maar na drie maanden zat ik al bij de U19 en de beloften", doet Tshimanga zijn verhaal. "Willy Reynders (technisch directeur van Lokeren, red.) is komen kijken en vroeg me voor de A-kern. Vorig seizoen in de play-offs kwam het in een stroomversnelling. Eerst viel ik in en daarna speelde ik de laatste drie wedstrijden. En dit jaar heb ik een basisplaats."

Tshimanga wilde stoppen bij Lokeren vanwege een duur treinabonnement. Hij moest 1.000 euro per jaar betalen om te pendelen tussen Antwerpen en Lokeren. Voorzitter Lambrecht wilde dat aanvankelijk niet betalen. "Dat klopt", zegt de verdediger.

"Mijn ouders wilden dat niet iedere maand blijven betalen. Ze zeiden: Jij voetbalt, het is jouw hobby, zorg er dan zelf voor. Ik heb het probleem aan Willy Reynders voorgelegd. Hij is naar de voorzitter gestapt en die heeft het betaald. Anders kon ik niet bij Lokeren blijven. Dan had ik een club in Antwerpen gezocht, misschien Germinal Beerschot. Intussen heb ik een auto."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties