Tshibuabua: "Ik voel mij niet schuldig"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Tshibuabua: "Ik voel mij niet schuldig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen pakte uit met enkele verrassingen op Westerlo. Zo gunde hij de 19-jarige Congolees Bavon Tshibuabua zijn eerste basisplaats sinds 11 september. De jonge spits werkte hard, maar kon opnieuw niet scoren.

Een gebrek aan strijdlust kan je Tshibuabua niet verwijten. De kleine Congolees zou zijn tanden in de bal zetten om zijn ploeg de zege te schenken. En aan acties ontbreekt het hem ook niet. Spijtig genoeg is dat onvoldoende voor een aanvaller. Die moet efficiënt zijn, scoren en assists geven. En dat deed Tshibuabua in het Kuipje niet. Een keer liet hij de netten wel trillen, maar toen werd hij terecht teruggefloten voor buitenspel.

Maar vroeg in de wedstrijd had Tshibuabua al een uitstekende kans om zijn naam op het scorebord te zetten – figuurlijk dan, want in Westerlo gebeurt dat niet. Germinal Beerschot kreeg al vroeg een strafschop na handspel van Adnan Mravac en Tshibuabua eiste de bal op.

“Normaal zijn Bart (Goor) en Adnan (Custovic) de vaste mannen om de strafschop te nemen, maar ik voelde me goed. Zij drongen niet aan en ik wou vertrouwen opdoen door een doelpunt te scoren”, doet de Congolees zijn verhaal. “Het is uiteindelijk niet goed afgelopen, maar ik voel me niet schuldig. Zo’n dingen horen nu eenmaal bij het voetbal.”

Een gesprek met trainer Jacky Mathijssen had Tshibuabua nog niet. “Dat zal een van de volgende dagen wel gebeuren, maar hij was niet kwaad op mij.”

Tshibuabua scoorde vorig jaar tegen Lokeren bij zijn eerste basisplaats, maar na ruim 1.300 minuten voor Germinal Beerschot staat zijn teller nog steeds op dat ene doelpunt. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd, maar afwerken is belangrijk voor een aanvaller. Dat aspect is nog niet goed en daar moet ik verder aan blijven werken. Bij de beloften scoor ik wel, maar het speelt toch een beetje in mijn hoofd dat het bij de eerste ploeg niet lukt.”

Mathijssen stuurde in Westerlo twee spitsen de wei in. Daar was Tshibuabua heel tevreden mee. “Dat systeem ligt mij wel. Er is meer interactie tussen de twee aanvallers. De trainer had me ook gevraagd om veel de diepte op te zoeken en om voor meer dreiging voor doel te zorgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties