De Bleeckere fluit Club Brugge - Anderlecht

Steurbaut Kersten
| 46 reacties
De Bleeckere fluit Club Brugge - Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank De Bleeckere moet zondag de topper tussen Club Brugge en Anderlecht in goede banen leiden. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Walter Vromans en Peter Hermans.

Voor De Bleeckere blijft de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht toch iets speciaals. Twee jaar geleden werd de scheidsrechter uit Oudenaarde aangeduid voor het treffen in Jan Breydel. De topper eindigde toen op een gelijkspel, maar de prestatie van De Bleeckere was bij paars-wit het gespreksonderwerp. “In Argentinië zou de ref geschorst worden”, liet Nicolas Frutos optekenen, nadat hij met twee gele kaarten naar de kleedkamer werd gestuurd.

Zes jaar eerder ging het er nog rumoeriger aan toe. Toen trok De Bleeckere drie rode kaarten, één voor Club Brugge (Birger Maertens) en twee voor Anderlecht (Nenad Jestrovic en Glen De Boeck). De wedstrijd bleef De Bleeckere nog lang achtervolgen. In zijn hoofdstuk wijdde hij er zelfs een volledig hoofdstuk aan.

“Toen ik in 2006 voor het eerst weer een topper tussen de twee grootmachten van het Belgisch voetbal mocht fluiten - Anderlecht speelde thuis tegen Brugge,  kon ik er definitief een streep onder zetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties