De Wree: "Mijn Beker van België doet dienst als spaarpot"

Steurbaut Kersten
| 21 reacties
De Wree: "Mijn Beker van België doet dienst als spaarpot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

21 januari 1999. Op die dag werd de fusie tussen Beerschot en Germinal Ekeren beklonken. Het moest het begin worden van de uitbouw naar een topclub. Elf jaar later zijn er echter al meer dieptepunten geweest dan hoogtepunten. Vandaag: seizoen zes.

Het zesde seizoen is voorlopig het meest succesvolle uit de geschiedenis van Germinal Beerschot. Na een slechte start eindigde de Antwerpse fusieclub net nog in de linkerkolom, maar het bekeravontuur was een groot succes. In de finale maakte Kris De Wree de winning goal tegen Club Brugge (2-1-winst).

Bekerheld

“Dat is nog altijd het mooiste moment uit mijn carrière”, blikt de huidige verdediger van Lierse in een gesprek met Voetbalkrant.com terug. “De bekercampagne heeft de spelersgroep veel dichter bij elkaar gebracht. Jaren later halen we met elkaar die herinneringen nog naar boven. Mo (Messoudi, nvdr.) noemt me nog steeds de bekerheld.”

Zijn winnende doelpunt herinnert De Wree zich maar al te goed. “Een kopbal op voorzet van Karel Snoeckx. In het begin keek ik regelmatig naar de tv-beelden, maar de laatste jaren heb ik die dvd niet meer bovengehaald. Het doelpunt staat op mijn netvlies gebrand.”

“De beker staat nog altijd ergens in de woonkamer, maar niet op een superprominente plaats. Nu zitten er veel prullen in. Wat klein geld. Hij doet dus nu eigenlijk dienst als spaarpot. Als ik er wat geld uitneem, dan denk ik iedere keer terug aan die bekerzege.”

“Alle Germinal Beerschot-supporters zaten in de zon, die van Club Brugge in de schaduw. Dat was een voorteken.” (Marc Brys)

Een terugkeer naar het Kiel behoort voor De Wree niet meteen tot de ambities. “Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn periode bij Germinal Beerschot, maar dat hoofdstuk is nu afgesloten. Voor Lierse primeert nu de competitie, maar het kriebelt toch een beetje om terug die bekerfinale te spelen. Bij de volgende bekerwedstrijd tegen Westerlo zal ik mijn ploegmaats daar wel eens over aanspreken.”

Ook voor toenmalig trainer Marc Brys was de bekerwinst een grote triomf.  "Vooral de opbouw naar die wedstrijd zal me altijd bijblijven”, aldus Brys. “We hadden nog een wedstrijd tegen Anderlecht te spelen, maar we hebben alles op die bekerfinale gezet. We verdienden die winst ook. We speelden beter en wilden het meer. Wij waren niet zo verwend als die van Club Brugge."

Episch

"Eigenlijk waren we allemaal overtuigd dat we de beker gingen pakken", vervolgt Brys. "De supporters stonden pal achter ons. Het was episch. Je zag alle Germinal Beerschot-supporters in de zon zitten en de Club Brugge-fans zaten in de schaduw. Dat was een voorteken. Nu spreken ze mij daar nog over aan

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties