Grégoire: "Ik had nooit naar Willem II mogen gaan"

Fabian Morren
| 12 reacties
Grégoire: "Ik had nooit naar Willem II mogen gaan"
Foto: © SC

Enkele jaren geleden was Christophe Grégoire nog sterkhouder bij AA Gent. Maar na zijn overstap naar Willem II liep het fout. De linkspoot moet nu Charleroi proberen in eerste klasse te houden.

Grégoire zat vijf maanden zonder club, alvorens hij bij de Karolo's tekende. "Ik heb met een contract voor amper een halfjaar gegokt bij Charleroi, maar ik heb nu de tijd om te bewijzen dat ik nog dezelfde voetballer ben als voorheen. Het financiële is eventjes bijzaak", stelt Grégoire in HLN.

"Ik had nooit naar Willem II mogen gaan", aldus Grégoire. "Dat léék een goeie keuze, omdat ze een paar jaar voordien nog Champions League hadden gespeeld, maar uiteindelijk bleek het niet meer dan een staartploeg. Kwam daar nog bij dat ik voor Willem II één van de duurste transfers ooit was, dat bracht druk met zich mee. Misschien wel te veel."

"En onderschat ook de jaloezie niet. Ik was de vedette uit België en dat viel bij sommige spelers niet echt in goede aarde. Geloof mij, je krijgt het als Belg in Nederland niet cadeau. Ik had ook in Duitsland kunnen spelen, maar daar heeft AA Gent verschillende keren een stokje voor gestoken."

"Toen er op een bepaald moment een bod kwam van Hoffenheim heeft Michel Louwagie dat afgeslagen. 'Ik wil meer', zei hij. En als de club dan met meer geld over de brug kwam, wilde hij nóg meer. Tja... Met Louwagie als mens ben ik helemaal klaar."

Intussen is Grégoire 30 en de grote dromen zijn weg. "Op dit moment ben ik al tevreden dat ik opnieuw kan voetballen, maar ik zou graag nog eens bij een topclub of een subtopper spelen. De dag dat ik dat niet meer ambieer, kan ik beter iets anders gaan doen. Ik wil opnieuw beslissend zijn en hopelijk lukt me dat vandaag al tegen Club Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties