Vanderhaeghe: "Anderlecht dodelijk op de counter"

Vanderhaeghe: "Anderlecht dodelijk op de counter"
Foto: © SC

Anderlecht trekt vanavond naar KV Kortrijk. Bij de thuisploeg zit Yves Vanderhaeghe, ooit nog een vaste basisspeler in het Astridpark, als assistent-trainer op de bank. Hij blikt vooruit naar de wedstrijd van vanavond.

"Wij willen tonen waartoe we in staat zijn", vertelt Vanderhaeghe in HNB. "We moeten wel respect hebben voor Anderlecht. Zelfs al spelen ze niet het frivole spel of champagnevoetbal, ze blijven heel doeltreffend. Het is een ploeg met veel kwaliteiten, die dodelijk is op de counter. Wij kunnen ons optrekken aan zeges tegen onder meer Genk en Standard. Thuis kunnen we iets meer. Cijfers liegen niet."

Vanderhaeghe is ondertussen al een tijdje assistent bij Kortrijk. Liggen zijn ambities niet hoger? "Ik zit hier momenteel goed en leer nog altijd bij. Maar ik heb zeker nog stille ambities. Plaatsen als trainer in de eerste klasse zijn duur. Ik doe mijn job met passie en zal wel eens een stapje hoger mikken. Trainer van Anderlecht? Waarom niet. Dat is volgens mij het hoogst haalbare."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties