Van Meir: “Enorme ontlading”

Maarten Van Bever
| 4 reacties
Van Meir: “Enorme ontlading”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het Lisp hebben ze er heel lang op moeten wachten, maar tegen Westerlo was het eindelijk zover. De pallieters boekten hun eerste thuiszege van het seizoen. Trainer Eric Van Meir toonde zich achteraf bijzonder opgelucht.

“We hebben er zolang op moeten wachten. De ontlading is heel groot. Het was bibberen tot het einde. Ik zag vandaag een scenario dat ik dit seizoen al vaker gezien heb. We komen 1-0 voor, maken zelfs bijna de 2-0 maar geven onze voorsprong vervolgens domweg weer uit handen. Ik vreesde even dat we het nog weg zouden geven zoals tegen STVV. Gelukkig kon Thomas toch de drie punten veiligstellen. Een verdiende zege.”

“Ik had de jongens vooraf gevraagd om er alles voor te doen. Ik had hen gezegd dat als we voor de winter deze match nog konden winnen, we dan met een goed gevoel de winter inkonden. Mentaal vormt zoiets een wereld van verschil. Ze hebben daar erg goed op gereageerd. Het was zeker niet de mooiste wedstrijd, maar we hebben een goede mentaliteit getoond en ook na de tegentreffer van Westerlo zijn we ervoor blijven knokken.”

“Door deze zege ziet de toekomst er terug wat rooskleuriger uit. We zullen match na match moeten blijven vechten, maar we vinden nu stilaan terug aansluiting met de rest. Tijdens de winterstop zullen we ons in de verdediging allicht ook nog versterken.”

Van Meir kwam ten slotte nog even terug op de uitlatingen die Joeri Dequevy afgelopen week aan zijn adres had geuit. “Zoiets doe je niet. Hij mag dat tegen mij zeggen, maar niet via de media. Bovendien is het gewoon niet waar. Ik heb van niemand uit mijn entourage dergelijke signalen ontvangen, dus ik weet niet waar hij dat vandaan haalt.” Van Meir nam Dequevy niet op zijn selectie.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties